Аварійне та евакуаційне освітлення

6.04.2022

Аварійне та евакуаційне освітлення є обов’язковою частиною системи освітлення будь-якого громадського чи промислового приміщення. Система складається з покажчиків напрямків евакуації та світильників, які мають зберігати здатність працювати при повній втраті ввідного живлення.

Система «Аварійне та евакуаційне освітлення» має на меті гарантувати безпечну та організовану евакуацію. Необхідні рівні освітленості жорстко регулюються державними будівельними нормами. 

Існує кілька підходів до забезпечення евакуаційного освітлення. Перший — це комплектація світильників спеціальними акумуляторними блоками чи встановлення окремих світильників. Другий — це встановлення єдиного централізованого акумуляторного модуля. Наш досвід переконливо доводить, що використання централізованої системи є набагато ефективнішим за кількома параметрами 

  • значна економія на інвестиціях в дану систему (укомплектування великої кількості світильників акумуляторними блоками зазвичай дорожча більше ніж на 30%) 
  • можливість регламентного обслуговування системи тривалий час (обслуговування великої кількості акумуляторних блоків розміщених в різних приміщеннях, з різним доступом, різних типів та на різних висотах майже неможливе)
  • Можливість використання всіх типів світильників (не всі типи сучасних світильників можуть бути обладнані вбудованими акумуляторними блоками, що значною мірою зменшує можливості для сучасного оздоблення та дизайну приміщень) 

Ми проєктуємо, виробляємо, збираємо, монтуємо та обслуговуємо системи аварійного та евакуаційного освітлення всіх типів для будь-яких типів приміщень