MYplay (м. Дніпро, вул. Воскресенська, 10)

MYplay – більше ніж дитячий магазин. Унікальна особливість простору – наявність ігрової зони: кульковий басейн, зона віртуальної реальності, гірка, бізі борди, лазерний тунель та інше. Головна ціль MYplay – допомогти дитині знайти себе та визначити свій талант, і за допомогою іграшок розвинути його.

Послуги: 

Створення освітлення для приміщень, у яких мають перебувати діти, – завдання надзвичайно відповідальне, з величезною кількістю деталей та дрібниць, без урахування яких комфорт, безпеку та активність поєднати неможливо.

Саме тому під час розробки системи освітлення в новому дитячому просторі MYplay ми обрали джерела світла спеціального спектру Premium White від Philips. Ці Led модулі мають комфортну теплу (3 000 Кельвінів)  колірну температуру з надзвичайними показниками чистоти світла, індексу передачі кольору 92% та коефіцієнтом R9 (присутність червоного кольору у спектрі світла) більше 56. Водночас світло зберігає достатню кількість синього спектру для забезпечення енергійності атмосфери. Поєднання саме таких характеристик світла допомагає зробити перебування у просторі MY PLAY і для дорослих, і для дітей невимушеним, цікавим та без найменшого натяку на втому. 

Додатковим фактором комфорту в даному проекті стало застосування джерел живлення (драйверів) з дуже низьким показником пульсації світлового потоку – близько 1%. Майже повна відсутність пульсації забезпечує приємне, комфортне світло, унеможливлює втому очного нерву – одного з основних факторів стресу сучасного світу.

MYplay – це простір, який на невеликій площі, близько 500 м2, поєднує ігрові майданчики, зони для творчості, випробувань та дослідів, фото кабіну, лазерний тунель, зону відео блогінгу, зону релаксу із зонами викладки товарів.

Така складна і різнопланова організація простору висуває окремі вимоги для освітлення кожної зони.

Освітлення торгових зон спроектоване та побудоване таким чином, щоб викликати зацікавленість відвідувачів у будь-якій точці магазину, при цьому перебування в міжстелажних проходах має бути на стільки ж комфортним, як і в інших зонах простору. 

Освітлення торгових зон побудоване із застосуванням світлодіодних прожекторів акцентного освітлення серії LED NL CHE від Engineering Company “Nova Light”. Світло  сконцентроване на товарі.  Рівень освітленості на товарі – 1 200 люкс, при цьому в проходах між стелажами залишається на комфортному рівні 600-800 люкс. Крім комфорту таке співвідношення рівнів освітленості (світлова сцена) при надзвичайно високих світлових характеристиках джерел світла, формує більшу схильність до прийняття емоційних рішень про купівлю та зменшує вплив цінових факторів за допомогою достатньої кількості чистого червоного спектру в світлі (індекс R9).

Зони ігрових та змагальних активностей мають рівномірне яскраве освітлення, що забезпечує комфорт та безпеку під час активного руху. Рівень освітленості в цих зонах має показник у 900 – 1 100 люкс та досягається використанням системи світлодіодних світильників LED NL DN виробництва Engineering Company “Nova Light”.

Зони творчості освітлюються стилізованими під сонячні промені лінійними світлодіодними світильниками LED NL LINE і створюють рівномірно м’яку та комфортну світлову сцену. Рівень освітленості знаходиться в межах 700-900 люкс, це сприяє комфортному спілкуванню та пробуджує таланти юних відвідувачів.

Дитячий простір MYplay містить ексклюзивну зону дитячих гаджетів з великою кількістю глянцевих поверхонь. Освітлення цієї зони потребувало чогось особливого, а саме спеціально розроблених підвісних світильників LED NL ROUND з діаметром поверхні випромінювання 1 100 мм. Великий діаметр запобігає утворенню подразнюючих відблисків на екранах девайсів навіть при високому рівні освітленості на поверхні столів з гаджетами у 1100-1300 люкс.

Великі вітрини розташованого в центральній частині міста простору MYplay слугують точками візуального тяжіння для пішоходів вулиці Воскресенська та центрального проспекту Дмитра Яворницького. Для забезпечення основної функції візуальної привабливості, вітрини обладнані джерелами світла з найкращими на сьогодні в світлотехнічній індустрії характеристиками передачі кольору – 94%, та коефіцієнту R9 більше 95. Це металогалогенні лампами PHILIPS CDM-T Elite. Рівень освітленості вітрин сягає 2 000 – 2 500 люкс, що вигідно виділяє вітрини та простір магазину в світловій екосистемі прилеглої території, та робить їх центром уваги для перехожих, особливо у темний час доби.

На увагу заслуговує і система управління електрозабезпечення та освітлення, що складається з більше ніж зі 100 груп. Система відповідає найсуворішим нормам безпеки живлення величезної кількості обладнання, яким користуються діти. В першу чергу унеможливлює ураження електричним струмом завдяки використанню диференційних автоматичних вимикачів. Для зручності користування та підвищення безпеки  персоналу магазину все управління освітленням та підсвічуванням торгівельного обладнання зведена на одну кнопку розташовану на лицевій панелі щита управління. Управління освітленням вітрини та зовнішньої рекламної вивіски взагалі повністю автоматизоване. Автоматична система побудована та налаштована таким чином, щоб вмикатися в момент настання сутінок та вимикатися після опівночі коли активність руху пішоходів зменшується настільки, що енерговитрати на роботу зовнішньої реклами стають недоцільними.

Інші реалізовані проекти (магазини MYplay):

м. Дніпро, ТРЦ “Дафі”, бул. Зоряний, 1а

м. Дніпро, Січеславська Набережна, 31a

м. Київ, ТРЦ “Smart Plaza Obolon”, вул. Маршала Тимошенка, 21

м. Миколаїв, пр. Центральний, 73

м. Львів, ТРЦ “Victoria Gardens”, вул. Кульпарківська, 226а